2012. december 5., szerda

Így készült


Persze nem rögtön készítettünk ilyen profi kisfilmeket. Először össze kellett szokniuk a csapatoknak, szokni kellett az új szerepeket, volt, aki életében először nyomta meg a REC gombot a kamerán és interjúkészítésben sem sokan voltunk jártasak. Hogy a szerepeket és beállításokat gyakoroljuk, két külön forgatócsoportban egy adott témát feldolgozva kellett rövid idő alatt filmet készíteni. Olyan jelenetet szerettünk volna, ami a vidékfejlesztők életére jellemző, és hamar feldolgozható a rendelkezésre álló eszközökkel. 

A témát egy korábbi Művészetek Völgyének az a jelenete adta, amikor bejelentkezés nélkül, magánemberként jelent meg a köztársasági elnök a családjával. Mindenki igyekezett a feladatát otthagyva illő módon fogadni, körbevezetni és köszönteni, és aztán.... aztán elment. 

Variációk egy témára
Íme az egyik "ujjgyakorlat", az egyik ad-hoc filmstáb  munkája:





És fegyver lett a filctollból
A másik csoport nem annyira a politikus fogadására helyezte a hangsúlyt, hanem arra, amit a fogadással el akarnak érni a vidékfejlesztők:






Mivel a kapolcsi közösségi videós tréningen elég nagy volt a videós szakemberek koncentrációja ahhoz, hogy elérjék a werkfilm készítéséhez szükséges kritikus tömeget, "Így készült" jellegű filmmel is tudunk szolgálni. Máté Lóránd jóvoltából ezzel:




...és Szili Zoli jóvoltából pedig egy másikkal. Ez sajátos nézőpontot választott, a résztvevő középiskolás diákok mondják el rajta, hogy milyennek látták a tréninget és hogy mit tabultak, hogy érezték magukat közben. A film a Sümegi Info TV-ben adásba is került. Az adásból nem vágtuk ki, a 19. perctől kezdődik. Érdemes megnézni, nagyon pörgős, sok szép képpel, profi őszi fényekkel, és a diákok őszinte véleményével: