2016. július 30., szombat

Életünk az Éltető Völgyben - Harta Anna blogja



2016. július 30. szombat

Utolsó előtti nap… Sokan voltunk ma az udvarban, mind az árusokat és mind a látogatókat tekintve. Pedig kánikulát adott ma az ég, de úgy tűnik a Balaton helyett mégis inkább a Völgyet választották az emberek.

Szombaton a Bakonyi Helyi Márkától Deák Ildikó, kerámia és használati dísztárgyaival, valamint Kreszán Valéria, sajtokkal jelent meg nálunk. A mai nap még az Alpokalja Fertő-Táj védjegyes termékei között is válogathattunk.

Délutántól zsibongott az udvar: a látogatók szívesen vásároltak a helyi termelőinktől, végre nem féltek kipróbálni a kalapos játékot vagy a ZSCH vetélkedőt (ugye-ugye a sok védjegyes nyeremény azért megteszi a hatását), a játékkockák és a gólyalábak sem unatkoztak, este 7 órától pedig a Momentán udvar áthallásait legyőzve ismét „Hallgathattak a bárányok”, majd interaktív színházi előadással zártuk a napot. 

Mindenki boldog volt…..











Életünk az Éltető Völgyben - Harta Anna blogja



2016. július 29. péntek

8 nap reggele, már nehezen kelek fel,  szundi gomb egyszer, mégegyszer és na még egy kicsit….de a busz nem vár meg, így muszáj összeszednem magamat. Hosszú nap elé nézünk, de szép idő lesz a hétvégére, mellőzzük az esőt mindenképpen.

A buszon néha-néha elpilledek, bealszom, de csak óvatosan, Kapolcson muszáj leszállnom. Beérek az udvarba, az itt ragadtak már kávéznak. Én is magamhoz veszek egyet, határidős irodai munka vár még rám, amit terveim szerint délelőtt befogok fejezni. Közben rendbe tesszük az udvart, pótoljuk a szórólapokat és észreveszem, hogy a mi műsortáblánkat is megtisztelték feliratozással . Az Éltető Völgyből Féltető Hölgy lett: olvasom, nézegetem, de mivel még kedves üzenet ( szeretlek Margit, ja nem Anya, ja nem inkább Pista, Annuska) és kép (csiga) van rajta talán még maradhat egyelőre.



Beülök dolgozni, de azért nehézkes, érkeznek az árusok, Opi is bedübörög, mindig van valami teendő. Közben Klári is kiabál a Levendulás stand mögül: Jó reggelt, Annám meghoztam a kaját, megnyugodhatsz, készen van. 

Én megnyugodtam, azonban Opi nem, sértőnek veszi azt is, hogy egyáltalán felteszem a kérdést, hogy kíván-e enni a vega kajából. Pedig nekem bejön, Klári testvére, Cecil mesteri konyhájából kapunk ma kóstolót.

Mai jelszó: empíriokriticizmus és báránykák , mivel a tegnapi jelszóra nem emlékszünk (vagy nem is volt?)

Jó idő van, a gyerekek agyagozhatnak, kézműveskedhetnek. Kattintgatjuk a fényképezőt, a mai napról többszáz fotó készül.
Délután felpörög az élet, egyre többen térnek be az udvarba. Vetélkedünk értékes védjegyes termékekért, kalapozunk, táncházazunk, gólyalábazunk, mentőkutyusukat simizünk, a napot esti mesével és interaktív színházi előadással zárjuk.








2016. július 29., péntek

2016. július 28.



Kiki összefoglalója az Éltető Völgy 7. napjáról:


 
Hetedik nap, már megint eső, sok víz, de az udvarban ismét jó arcok. A sárban hempergést egy kicsit elrontotta két újabb kupac szalmabála. Kicsit később, még további jó arcok érkeztek. Aztán még többen. Jó arcokból tehát nem volt hiány. 

Aztán volt két játék, egy táncház és egy kis vetélkedő, megittunk pár pohár pálinkát, aztán még egy pár pohár pálinkát és végül este lett. 

A bárányok nem hallgattak és a juhászok is rendesen kurjongattak, hiszen az esti mese legalább 15 vendég közreműködésével adatott közre, amit még az udvarban tartózkodó néprajzos kollegina is méltatott. 

Kellemes nap volt és mivel nem volt strandidő a vásározók is dicsekedhettek egy kis áru-forint cserével. Ha holnap is esik, vizes sportbajnokságokat rendezünk. Annak ellenére, hogy beszereztük már az első csónakokat, evezőket, vízisí talpakat, úszósapkákat, mégis bízunk benne hogy holnap már végre rendesen kisüt a nap. Bárhogy is legyen, mindenképpen várunk újabb jó arcokat és persze a régieket is, úgyhogy gyertek minél többen!