2017. július 29., szombat

2017.07.29. A kilencedik nap az Éltető Völgyben



Mai jelszó: USB
Elérkeztünk az utolsó előtti naphoz. Második szombat, rengeteg látogató, nálunk is már délelőtt megtelt az udvar.
Ma a Nemeshanyért Egyesület és a helyi Hagyományőrző csipkebarátok csoportja egész napos csipkebemutatót tartott az udvarban. A mintegy 30 fős csapat résztvevőitől betekintést nyerhettünk, hogyan készül a nemeshanyi, a halasi, a karcagi és a balatonendrédi csipke.

Opi frissnek és üdének látott minket, pedig már egyáltalán nem így érezzük magunkat.
Éltetőből már majdnem mindenki megérkezett, Zsuzsa 5 gyermekkel, Zsuzsi 3,5-el. A legkisebb Hoffner is tiszteletét tette nálunk, Réka is benézett hozzánk új nyaklánccal.
A fesztivál végére a kalapos játékot is felturbózzuk, már nem elég a kalapot egymás fejére tenni, ugrálni is kell közben - nem hiába meg kell dolgozni a védjegyes ajándékokért.

Népszerű a gyógynövényfelismerő verseny a halimbai portánál, a látogatók nagyon kedvelik a népi játékokat és egyre inkább keresgélik a védjegyes helyi termékeket. Sokan szívesen töltik el az időt nálunk, ez az udvar a völgyben a „nyugalom szigete”.
Este még mindig teli az udvar, záráskor még jó páran pihengetnek az almafa alatt.
Izgatottan várjuk az utolsó napot…






2017.07.28. A nyolcadik nap az Éltető Völgyben



Mai jelszó: fagylalt
Kellemes fesztiválidő a második pénteken. A mi udvarunk is szépen megtelt, ahogy kellett. Végre a szabadságon levő Éltetősök is kijutottak, pedig már nem is emlékeztek arra, hogy hol van az Éltetős udvar.

Gyorsan pörögnek az események, hamar eljön a délután. A Herbaporta sajnos csak máig működött, de úgy látom sikerrel zárta ezt a 8 napot. Megkóstoltuk, leteszteltük a Vámosi Pince és a Mörk Pincészet borait, délután pedig az éves hagyományokhoz híven palacsintáztunk Kiki jóvoltából, melyeket a legjobb helyi lekvárokkal ízesítettünk.


Estefelé egy kis eső viccelt meg bennünket, de aztán nehezen ürült ki az udvar 8 óra után, a fiúknak még este is bennük maradt a bugi a lábukban.
Lendülettel vágunk bele az utolsó hétvégége, izgatottan várjuk a holnapot.









2017. július 28., péntek

2017.07.27. A hetedik nap az Éltető Völgyben



Mai jelszó: nocsak



Hűvös reggel, téli kabát elő, csukja a fejünkre, így indítjuk a reggelt. 



Végre felvehettem az új menő, rikítókék gumicsizmámat. Azért a tavalyi évhez képest így is jobb a helyzet, talán elkerülhetjük az udvar szalmazását.



Szerencsére délre minden helyreállt és az időjárás is tudva, hogy igen még mindig július van a nap is kisütött.




Ma bővült a csapat: megérkezett Szilágyi Andi „Lekvárszezon” védjegyes termékeivel, valamint  az Alpokajáról Szováti Szilvia és Mészárosné Gaál Mária. Náluk különféle kézműves termékek közül válogathatunk: hímzett illatzsákok, tűpárnák, ajtódíszek, díszdobozok, illatbabák, termésből készült angyalok, ékszerek, áttört, csipkézett, festett, karcolt, viaszolt technikák kombinálásával készített művészi tojások, tojáshéjjal díszített tárgyak, fa alapon mozaikszerű tojáshéj berakással, vintage stílusban készült alkotások.









„Ha sok pálinkánk van szóljunk Angélának”



Délután Liza is megérkezett, Árminnal elkészítette a KÉM1 című kisfilmet.



Az Esztam zenekar ma is zenével töltötte be az udvart, rögtönzött kiskoncertük bevonzotta hozzánk a népet. Vetélkedtünk Pepo Papa tökmagolajért, pálinkáért, fröccsért és ukki málnalevárért, kétszer is kalapoztunk, színházi előadással, majd vonatos táncházzal zártuk az estét.



Hétvégére már kisüt a nap, izgatottan várjuk a holnapot….



#33