2011. július 31., vasárnap

Napok romjai

2011. július 31.

Hát ennek a napnak is vége lett. Pedig kétszer indultam neki, mert Mencshelyről vissza kellett fordulnom a prézliért, amit a gombóchoz előkészítettem. A többiek számára sem indulhatott könnyen, szépen lassan érkezgettek.

Bevallom, hogy a délelőttből nem sok mindenre emlékszem. De ha becsukom a szemem, gombócokat látok, lilás nedves töltelékkel. Pedig jöttek pályázatos ügyben, egyesületi tagnak belépők, bábszínházat játszani és Galkó Balázs nyomtatni valamit, de már nem sikerült életet lehelni a nyomtatóba. Elfáradt a 10 nap alatt.

A nap újdonsága a bábjáték volt, amivel a Waldorfosok sok gyereket és családot becsalogattak az udvarba.

Megvan a tegnapi rejtvény megfejtése: a képen Pierrot látható. Leellenőriztük a Google-ban. Boda Balázs és Sej Gábor Leo a helyes megfejtők. Mivel Leó ma már csak virtuálisan volt köztünk, kérjük szépen a postacímét, hogy a sportszelet rá eső részét kipostázhassuk. (Tényleg.)

Nem biztos, hogy nekem való ez a blogolás. Inkább visszaváltozom békés családanyává. Egy pár napig csukott ajtók mögött maradok. Megváltoztatom a telefonom csengőhangját. És ha becsöngetnek hozzánk, mogorván nézek majd ki.
 
Egyébként Taliándörögd – Illyefalva:  3:3. A meccset Dörögdön játszották és majdnem 2:3 lett, de az erdélyi csapat ki tudja, milyen megfontolásból hagyta Dörögdöt kiegyenlíteni. Nem tudom, ki emlékszik rá, de az illyefalvai focicsapat az elmúlt napokban áthömpölygött az udvarunkon.
Este szépen összepakoltak az árusok, standosok. Egyesével búcsúztunk, nem esett jól, hogy vége. De a fáradtság erősebb.

Teljesen mégsincs vége: körbefordulok a forgószékkel és látok egy vastáblát mágneses bélyegekkel. Egy keskeny, magas dobozt kötött babákkal és sálakkal.  Egy sárga esernyőt. Egy piros-fehér mintás abroszt. Egy barna kockás baseball sapkát. Egy kerek ülőkés fonott széket. Egy lila (vagy inkább rózsaszín) mintás pulóvert. Egy dobozt akali borokkal.  A celluxos dinnyét. Egy zsákot gyógyteás palackokkal. Akinek valami ismerős, sikítson. A hűtő idegen tartalmát nem sorolom fel – azt hasznosítjuk.
 


Várjuk az éjjeliőröket. Tomi rendben befutott, de Ádámot Tibor Dörögdön felejtette. A Völgymotor is fárad már. 


Búcsúzom mára. Holnap tizenegyig ne hívjatok.