2017. július 23., vasárnap

2017.07.23. A harmadik nap az Éltető Völgyben



Mai jelszó: szójel
Zökkenőmentes, eseménydús napot tudhatunk magunknak. Az első szombati pörgés után meglepően rendezett falukép várt már reggel bennünket. Éjszaka semmi atrocitás, minden rendben zajlott, bár egy spicces ember a szombat esti éjszakai forgatagban megpróbált belekötni Opiba (nem tudom mit gondolhatott).
Az időjárás is nagyon kedvezett a mai napnak, így rengeteg látogatót fogadott az udvar. Vetélkedtünk, játszottunk a védjegyes ajándékokért, gólyalábaztunk, diót törtünk, kalapoztunk, este pedig táncház és „A juhászok, akik elvesztették a báránykáikat” című mese várt bennünket. Előkerült a festővászon, hideg Éltető fröccsel, szekély vagy csíki sörrel, illetve  levendula, citromfű-és mentaszörppel hűthettük le magunkat, természetesen a petendi pálinkát is megkóstoltuk, ahogy kellett. Kiváló fotó-és videoanyagok készültek a napi Éltető életről :D
Régi ismerősök, barátok, rokonok is megjelentek, van, aki megkérdezi, hogy emlékszem-e rá, de én nem felejtek el senkit :)

A herbaportán ma már nem volt elég az egyféle étek, a napi menü mellett az igazi és eredeti halimbai gulyást lehetett megkóstolni itt az udvarban. Az innobringák iránt is nagy érdeklődés mutatkozik.
Ünnepélyes keretek között Csernovicné Szabó Szilvia – EKKA design átvehette a védjegytábláját, akinek termékei már hivatalosan is „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkeznek.

Jókedvvel zártuk az udvart, izgatottan várjuk a holnapot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése