2011. július 23., szombat

Igazi nap

július 23. szombat

Igazi Nap

Kitört a völgy. Igaz, hogy csak délután, amikor elállt az eső és kimerészkedtünk a terasz védettségéből, de kitört! Tulajdonképpen mindenki örült a lassú és kedves reggelinek, egy csalóka pihenőnek a robbanás előtt.


Sétálni indultam, mielőtt felébredt volna a Völgy. Langyos zene hallatszott a Palya udvarból és térdig ülepű nadrágos lányok vonaglottak az udvar közepén egy csoportban. És ekkor csoda történt: A lányok közül előtűnt Palya Bea és intett nekem. Két kézzel és mosolyogva azt mondta: gyere be. Visszaintettem neki, és csendben arra gondoltam, hogy ha bemennék, nekem is feltétlenül vonaglanom kellene és akkor… szóval inkább nem. De azért jól esett.

Ahogy kisütött a nap, úgy telt meg az udvar látogatókkal, hirtelen kellett kipakolni a standokra, mielőtt elözönlöttek volna bennünket a vendégek. El is felejtettünk kiállni az autókkal a szárítóhoz, meg is töltötték a nekünk kijelölt parkolót az idegen autók. Úgyhogy ezt megtanultuk…

A nap öröme, hogy Balatonakali borosgazdái kiváló szórólapot és mappát nyomtattak a túraútvonalas fotók és gps adatok felhasználásával. Még soha senki nem használta fel igazi nyomtatásban a fotóimat azelőtt. Mert az ember csak megy és megy a gps-szel meg méretes objektívekkel az erdőben, és nyomkodja a gombokat, de – őszintén - nehéz elhinni, hogy ez tényleg jó és hasznos, és majd térkép lesz belőle, meg túraútvonal-rendszer, meg okostelefonokkal kóborló turisták hada.




A nap szomorúsága, hogy meglátogatott bennünket az APEH utódszervezete. És persze, aki nagyon keres, az hamar talál. Gyenge pontot. Belerúgott. Elkapta. Megcsavarta. Megkínozta. Fellázadt az udvar.

A nap íze: fehérboros tárcsás hús a la Szentantalfa.


És persze újra a túraútvonalas előadás. Teljesen másmilyen, mint tegnap, más a megközelítés, mások a távlatok. Mennyi lehetőség van ebben a projektben. Csak győzzük kihasználni. Vagy inkább legyen egy szabadon továbbfejleszthető, használható „creative common”. Legalább ne akadályozzuk azt, aki jó célra használja.


Leszállt az este. Ma sok részeg lesz, mondja az előre jelző éjjeli őrző. Szombat van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése