2012. július 28., szombat

Kezdőrúgás



Nagyon meleg nap volt ma a völgyben. Csorgott a hátunkon a verejték, és egyikőnk se cserélt volna szívesen a tűz mellett dolgozó kováccsal. Hogy az idén a melegre panaszkodnak a résztvevők, ami azért különösen vicces, mert tavaly mindenki a hideget átkozta. Részemről a meleg mellett teszem le a voksot.



Megérkeztek az emberek is. Talán inkább nézelődők, mint vásárlók - az eladási ráták aktuális közvélemény kutatásunk szerint nem döntögetik az eget. Az éjjeliőrök is érezték a megérkezést: volt az éjszaka vihogva az úton fetrengő részeg, egy hányó részeg (nyugi, eltakarították a jó öreg leföldelős módszerrel), és 3 db (!) párkapcsolati problémák miatt zokogó fiatal  leány.


A nap íze a tarhonyás paprikás krumpli, az este illata újfent a macskagyökér. A meleget a rozéfröccs tartja kordában, sajnos ma csak délutántól.


A hungarocellfejű nomád pásztor az éjjel a Tas nevet kapta, amelyet nappalra is megtartott.

A társasjátékok kicsorogtak a fatároló színből és lépésenként meghódították az udvart. Játszottak gyerekek és fiatalok, vendégek és házigazdák egyaránt.

A Waldorf érzés uralta a napot: volt manóles és bábjáték – bár a bábozók szerettek volna a felső iskolánál maradni, de nem hagytuk. (Magentaszínű gomb megnyomásával a tegnapiak szerint most is elintéződött a dolog.) Volt barátságkarkötő készítés és gyöngyfűzés, sőt még egy spontán gubera muzsika is alakult az almafa alatt. Mindennel zenéltek, üres üveggel, fadarabbal, síppal, dobbal, életre kelt tőle az udvar.



Az Ajkatévé elérte a Kristályfürdő standját, szépen rajzolgattak, töltögették a kvízjátékot a stand körül  a kisgyerekek.



Délután új ízek, új illatok, tepsifüles wokban, embertömeg és verejtékcseppek. Holnap megint polgármester főztjét esszük (Csabiragu lesz), ez már itt csak így dukál.



A nap sikere a helyben festés: ki tudja, miért szeretik az emberek azt, ha a szemük láttára készül el valami… talán mert belelátnak a folyamatba és habár nem ők csinálják, a magukénak érzik.





A ránk vigyázó Hoffner Brothers meglepetéssel készült: újabb filmeket kaptunk az éjjeliőrök csodálatos életéről.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése