2012. július 29., vasárnap

Viharos kezdés


Nyugodtan kezdődött a vasárnap: kevesen látogattak el éjjel az udvarba. Bár valaki megpróbálta lelopni a kovácsműhely cégéréről a patkókat, éjjeli őreink sikeresen megakadályozták. A színpad közelében egy fiatal pár járt násztáncot, amit aztán a színpadon is folytattak. Őreink csak az utóbbi mozzanatnál avatkoztak be, nem állnak ők a völgyvendégek reprodukciós tevékenységének útjába.

Beindult a pálinkajárat és az első gyógynövénytúra is megvolt. A Kerek fenyvesig mentek, 3 jelentkezővel.

A matricaragasztó versenyt Halimba csapata nyerte, utánpótlást kértek. Bárcsak behoznák őket a kerámikusok, a festők és a fafaragó, és a csomagolást záró matricák villámsebességű utánnyomását kellene szerveznem…. egyelőre sajnos nincs erre szükség.

Leköltöztek a nemezelős waldorfosok az udvarunkba és szívesen láttuk őket. Kicsi kezek tapicskolták a szappanos szöszt. Gyerekzsivaj duruzsolt Palya Bea mikrofonos árverése alá alapzajnak.

Megérkezett Nemeshany csapata. Varródott és verődött a csipke, mert voltak ügyes kezek, akik varrták és verték. 

Befutottak a méhecske fesztivál játékai és táblái.

Illatos Csabiragu sült a tárcsán.

És ekkor…

A magenta színű gomb villogva jelezte a telefonomon, hogy vihar készülődik, Tapolcán jég esik és errefelé tart. A futóhír tűzként terjedt végig az udvaron és 10 percen belül összepakoltunk a fekete felhők rosszat sejtető megjelenése közepette.

Kitört a vihar, és a dolgok bementésén túl nem tehettem már semmit – nem volt hatalmamban. A vihar megfékezése elnökségi hatáskör. Üstöllést alelnök úrhoz fordultam, aki felerészben elhárította a bajt: a jeget elkergette, így csak a szél és az eső maradt.

A társasjátékosok mára integrálódtak, aktívan mentették, amit lehetett, pedig hozzájuk is beverte a vizet a szél. A KÖSZI sátrát belekapaszkodással óvták meg a repüléstől, holnap jobban le kell cövekelni. Amúgy egész nap csimbókokban lógtak a völgylakók a társasjátékokon, általában a fiatalok játszottak náluk.

A vihar idejét az irodába szorulva töltöttük. Hamar meleg lett, a sok emberi test párolgása és lehelete befűtötte a helyiséget. Nem éreztem semmi mást, csak csendben remegtem. Csuromvíz lett a szoknyám és a hátam, pedig csak a párkányon maradt fakockákat mentettem be, a többit megtette magától a csapat.

Amint elcsitult az idő és kitisztult az ég, kettő percen belül előkerültek a halimbai gyógyteák, hogy átmelegítsék a lelkünket. És a vihar után is kitartó kemény mag tárcsán sült halimbai tócsit kapott vacsorára.

Halimbária

A szagoskodó macskagyökérről kiderült, hogy bormenta és ánizs. 

A Szétfolyó idő egyelőre nem kelt el, a Csopaki Marokkó is a helyén maradt. Kerültek viszont beklájtos bükkfalevelek közvetlenül a lamináló gép fölé, és a youtube-ra egy újabb videó a Hoffner Brotherstől arról, hogy mit csinálnak éjjel az udvarba betörőkkel:








Csimbókokban 



Az ünneplő csapat (BB)



Életkép eső után (BB) 



Csipkézés 



Karmester (BB)



Manók (BB)

After party

Kezek (BB)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése