2015. július 28., kedd

2015. július 28. Kedd Ötödik nap



A Völgylakók fellégeztek, elmúlt a rossz idő. Napsütéssel, de kánikula nélkül, telt a nap, csupa jó emberekkel és helyi termékekkel körülvéve.
Védjegyes termelőink újult erővel kínálták színes portékáikat, megtelt az Éltető Völgy élettel. 



Délután folytattuk tovább a védjegyes kerekasztal beszélgetéseket, ma a tájegységek védjegyei volt a téma, amit körbejártak a szakértők. Érdekes dolgokat tudhattunk meg a különböző térségek védjegyeiről, termékeiről és embereiről. A résztvevők a Pannon Helyi Termék, a Felső Tisza Völgye Minőségi Védjegy, a Borsod-Torna-Gömör helyi termék, a Mecsek-Völgység Hegyhát, a 36 Jó Palóc, a Hortobágyi Portéka és a Göcsej védjegyek képviselőinek gyakorlati tapasztalatait hallgathatták meg.







Kiki, a kisbírónk játékra szólította az udvarba betérőket, kalapoztak és a színészetet is kipróbálhatták, illetve egy vadonatúj játékkal lepte meg az udvarba látógatókat (ZSCH: zsineg cövekre hajigáló)

Színpadunkon ma Kőris Zenekar lépett fel, népzenéjük igazi „kapolcsi” érzésekkel árasztott el minket. Előadásukat vidám táncház követte.


A kézműves bemutatók sem maradtak el.
Először Boda Balázs, a Paloznaki Képíró műhely alkotója megmutatta, hogyan is születik egy olajfestmény, hogyan lehet a színekkel játszani és egy könnyű ecsettel ábrándos hangulatot varázsolni a vászonra. 



Délután pedig Gyapay László fafaragó vezette be az egybegyűlteket a mestersége rejtelmeibe. 



Vendégkiállítónk volt ma Biró Csaba, bronzműves volt, a Bakonyért Egyesülettől. Csaba gyönyörű  bronz alkotásokat hozott, standjánál férfiak, nők egyaránt találtak kedvükre valót. Csaba szombaton és vasárnap is udvarunk vendége lesz, műhelyét hozza magával és megmutatja hogyan is készülnek egyedi termékei, övcsatok, fülbevalók, karkötők….



O.R.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése