2015. július 30., csütörtök

2015.07.29. szerda a hatodik napunk

Nagyon hűvös reggel fogadta a Völgylakókat, a kora délelőtti órákban a hőmérséklet higanyszála épphogy érintette a 15 fokot. Fáztunk és dideregtünk, de a petendi pálinka és a forró halimbai gyógytea segített ezen negatív érzetet ellensúlyozni. Délutánra szerencsére némileg fordult a helyzet és a nap sugarai is megjelentek az égen.



Harmadik szakmai napunk az országos hatókörű, illetve állami működtetésű védjegyekről szólt. Az érdeklődők a HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) védjegyről, a szellemi tulajdonvédelemről, a nemzeti parki védjegyről, a Magyar Termék védjegyről, a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyről, a Hungarikumról, a Kiváló Magyar Sertéshúsról szerezhettek információkat.



Délelőtt a csabrendeki nagy kópé tábor közel 40 gyermeklakója vendégeskedett az udvarban, akik érdeklődtek a termelőktől, beleleshettek a fafaragás rejtelmeibe és vetélkedtek is egyet.


Délután a Kuttyom-fitty Társulat - Cirkusz Folklórikusz  című vidám előadását tekinthette meg a nagyközönség. Műsorukban láthatóak voltak olyan világszámok, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal. De volt itt medvetáncoltatás, idomított kecskék, erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat is!








Játékokban sem volt hiány a mai napon: két kalapos játék,  ZSCH és színházi előadással is szórakoztattuk a közönséget. Természetesen a játékosok győztesei a mai napon is értékes nyereményeket vehettek át az udvar árusainak felajánlása jóvoltából.

Izgatottan várjuk a holnapot :)

H.A.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése