2011. július 27., szerda

Süt a nap


Könnyű napra számítva érkeztünk meg Kapolcsra. Útközben vásároltunk egy fehér abroszt Petenden a széki nénitől, minden évben vásárolok tőle valami szépet. De rám szóltak, hogy várja a kiflit a fesztiváliroda. Hiába, fontos ember vagyok…legalábbis így, reggeli előtt.

Kati kávéval várt, és a húgommal úgy döntöttünk, hogy a Palya udvarban fogjuk meginni, babzsák fotelben ülve, és ezúttal megnézzük a reggeli vonaglást. Azon töprengünk, hogy vajon mennyi alkohol lazítana el kellőképpen ahhoz, hogy beálljunk közéjük. De persze csörgött a telefon és le kellett lépni - már vonaglani se hagyják nyugodtan az embert.

Hamar rájöttem, hogy hiábavaló volt elővenni az őszi cipőt és nadrágot, a combomon csordogáló izzadtság jelezte, hogy durván átvert a köpönyeg.hu. Várakozásunk ellenére kisütött a nap. Szép forgalom volt az udvarban, de a vásárlóerő az előző napoknál gyengébb volt. Szóval nem a napsütéssel korrelál…

A délelőtt olyan nyugodtan telt, hogy még sétálni is el tudtam menni. Bejutottam az evangélikus és a katolikus templomba is, ahová nem sikerült korábban még egy fotózás erejéig sem. A Napok alatt megnyílnak a kapuk.

Az Agenda Natura standja úgy néz ki, mint egy szép, régi fénykép. Gyönyörű határidő naplókat árulnak. A kedves társaság elvesztése miatt sajnálom, hogy az idén már nem a mi udvarunkban jelentek meg, de az önállósodásuknak nagyon is örülök.

Ma nagy felfedezésre jutottam séta közben: a rendőrmotorokon azért van tükörírással a police felirat, hogy a rendőr el tudja olvasni! (A társadalom többi részének fordítva is megy.) Le is fényképeztem. Hogy én erre eddig nem jöttem rá. 

Ebédünket ma a fafaragó házaspár készítette. Csülökpörkölt készült, a hosszadalmas főzési idő miatt otthon. A várakozási idővel arányosan éreztük fokozottan ízletesnek az ételt. És végre egy szépen terített asztalon ehettünk, meghagytuk a miniszteri interieurt és asztaldíszt a teraszon.

Négyen gyűltünk össze az irodában és hallgattuk Ákos mormogását, aki visszapattant a véradásról a friss tetoválásai miatt. Megértően mosolyogtunk, mert egyikünk alacsony vérnyomása, másikunk kis súlya (50 kiló alatti), harmadikunk éretlen kora miatt (két hónapja van hátra a 17-ig) nem adhatott vért. Kell ezeknek egyáltalán vér valakitől?  Ki is buggyant belőlünk a röhögés.

Nyugodtan telt el az este. Sajnos mindenki nálunk akar pisilni, mert a ToiToi-ban nincs folyóvíz és nem lehet kezet mosni. Nagyon nehéz elküldeni egy családosan érkező polgármestert, akinek pisilnie kell (emlékeztetőül: nekünk 60 van), de ha ez így megy tovább, az egész iroda vécészagú lesz és ki kell írnunk, hogy dugulás miatt zárva. Mert ebben a vécészagban nekünk dolgozni, ebédelni stb. kell - szóval kérem, kíméljenek… 

Feladom az írást mára - Napra koncertre megyünk.

A Hoffner Brothers által készített képpel (zseblámpa + hosszú záridő) kívánok jó éjszakát mindenkinek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése