2012. július 30., hétfő

Első félidő első harmad


Nézegetem az embereket. Ők meg nézegetik az udvarunkat. Néhányan meg is szólítanak.

Sokan jönnek gyerekekkel, sőt időnként mintha csak gyerekekkel jönnének. Egy apuka felvilágosított, hogy az információnál kétféle gyerekes programot tudnak ajánlani, a Kaláka versudvart és minket. A Versudvar karszalagos, mi meg nem, mit csodálkozunk…

Még jó, hogy a waldorfosok ma is kézműveskedtek és a Nomádia csapata is gondolt a gyerekekre.

Vásárlók is akadnak már. A festőktől ma az állványt is majdnem megvették, de „nem ilyen táborit, hanem műtermit” kerestek. Mondtam, hogy itt bizony csak a képek eladók…

Máskor meg egy fiatalember jött be az irodába és közölte, hogy a helyi termék kiállításunk egyik edényén az édesapja nevét látja, de nem az ő munkája. Micsoda égés. Elnézést kérünk a  Nádasi családtól.


Halimba változatlanul rekordokat döntöget: Eszter gyakorlatilag folyamatosan szóval tartja az embereket. Alig mennek ki emberek az udvarból úgy, hogy nincs a kezükben egy kis pohár tea vagy egy csomag gyógynövény.

Én már képtelen vagyok többször elmagyarázni, hogy egy nagy egyesület vagyunk  60 településről stb. stb. Nem megy már. Tavaly még kiugrottam a Cserép-Tér-Kép előtt tétovázó emberek elé és adtam a kezükbe a programos szórólapokból, de már nem. A standunk mögé is csak ritkán ülök be.

Ebédünket ma Ukknak köszönhetjük, sőt az uzsonnánkat is.  Az ebédről ugyan lemaradtam, de kárpótolt a délutáni forduló: lekvárokat kóstoltunk az ukki stand körül a délről maradt bagettre kenve.

Klassz lett az udvar. Otthonosság van benne. Még a fűből is látszik valami, árnyékos és napos részek váltakoznak. Lehet időzni, vannak asztalok, padok, játékok és finom antalfai bor. Holnap lesz mellé kecskesajt is.


Azért van még néhány kívánságom….Bárcsak rájönnének az emberek, hogy a karácsonyi ajándékok megvásárlására ez a fesztivál a legalkalmasabb hely. Bárcsak elvállalná valaki a pénteki főzést…

Találós kérdés: ha 4 nap alatt 30 tekercs wc papír és 4 tekercs kéztörlő fogyott el, akkor a fennmaradó 6 napra mennyit kell még vásárolni?

Csütörtökön kapjuk az ellenőrzést, most már biztos. Polgármestereink csak mosolyognak, bitófára kerül a hóhér.

Búcsúzom… ma visszakapom a kisfiamat végre.

Szórakoztatásul az éjjeli őröktől:
 http://www.youtube.com/watch?v=8QAXb0J5jRE&feature=channel&list=UL















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése