2012. július 31., kedd

Félidő


Csendes éjszaka, kevés részeggel… ugyan az egyikük nem jutott el a mobil vécéig, és idő előtt letolta a gatyáját - itt már éjjeli őreink sem tehettek semmi többet, mint hogy abbahagyták a zseblámpával való megvilágítását, a feltétlen diszkréció érdekében.

A reggel is szépen lassan, kedvesen indult. Szentjakabfa és Óbudavár csapata megelőzött, nagyjából egyszerre érkeztem Monoszlóval.

Újfent köszönthettük a Helyi Termék Magazin csapatát. Meglepetést is hoztak: 3 oldalas cikket a tavalyi Éltető Völgyről a magazinban. Mindenkinek ajánlom: ott mosolyog Katinka, ahogy rozét tölt a kóstolópohárba és Anna, miközben papírvirágokkal tűzdeli tele a völgylakók haját. A kedvenc részem "az egyesület saját projektjei, azaz Rózsika néni a web 2-n".

A nap sikersztorija a sétáló pohár: a tappancsos poharak nagy sebességgel hagyták el a sajtkészítő standját. A zöld, kék, piros és sárga tappancsok odalépegettek a borozgatók asztalára és örömmel adták át rakományukat az éhes gyomroknak.

Új szavakat tanultam a pálinkaház standján: száraz próba és nedves próba. Akinek ez rejtélyes, kérdezze meg Dalmát… És volt még egy vízpróba is a szomszédos standon, egy kancsót akart kipróbálni a vevő, hogy valóban lehet-e önteni belőle.

A nap verse: „Ne fotózzad, inkább vedd meg, fénykép helyett hazaviszed.” Sajnos a rajzolást nem említettük külön (joghézag maradt a szabályozásban), de a szomszédok fellépése elhárította az ipari kémkedőt.

A halimbab nem okozott csalódást, még a Független Ökológiai Központ munkatársai is megnyalták utána a szájuk szélét. Hatalmas kemencés kenyérrel ettük, nem mindennapi étek volt így.

Nagyon Fontos Emberek is jártak ma az udvarban, még egy dandártábornokot is üdvözölhettünk. És ami még fontosabb, az őt kísérő rendőrruhás (tehát igazi) rendőr pacsizott a fiammal.

Lassan elkészülnek a térségi kirakó darabjai, holnap átadhatjuk a gyerekseregnek. Félkészen is kedvüket lelték benne: mire felocsúdtunk, már rakosgatták is a ragadós kockákat, keresve bennük a kirakandó képet. Egyelőre találó nevet keresünk a játéknak, akinek van ötlete, szóljon.


A standok sajnos nem túl stabilan állnak a felázott talajon: olyan is akadt, amit gumipókkal ki kellett kötöznünk.

A faluházban várják azoknak a jelentkezését, akik elvesztettek az Éltető Völgy környékén
a, egy sim kártya nélküli mobiltelefont
b, egy drapp színű női táskát.

Mert mi megtaláltuk.

Továbbra is praktikus és szükséges lenne szabadon tartani a parkolót: ma szükség is volt egy mentőautóra és ez bármikor előfordulhat. Gonosz hajcsár vagyok, tudom, de figyelnünk kell erre.

Még valami így a végén: keskeny ösvényen egyensúlyozom a mocsárban, amikor úgy kell írnom, hogy érdekes és személyes is legyen, de diszkrét és ne is bántson meg senkit… nem is sikerül mindig. Pedig még csak a félidőnél járunk – jól esne az a kis pihenő, ami a meccsek közepén a focistáknak is jár. 

És leges legvégül: egy újabb videó a Hoffner Brotherstől, mert ránk erősen vigyáznak ám:
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése