2014. július 28., hétfő

A harmadik…



Esővel indítottuk a mai napot. Délelőtt kicsit pötyörgött, majd kisütött a nap és ismét életre keltünk.

„Csipkéssé” váltunk a mai napra: a színpadnál a nemeshanyi asszonyoktól leshettünk bele a nemeshanyi csipkekészítés rejtelmeibe, a bejáratnál pedig az alsóörsi vert csipke, valamint a Balaton-felvidéki és Bakony-vidéki hímzőkultúra mutatkozott be.

Ebédünket Papp Ferenc és felesége, Anikó készíttette el Nemesvámosról: kemencében sült csirkecomb, főtt burgonyával és kemencében sült kenyérrel volt a menü. Szinte hatalmi harc folyt az ebédért, de végül aztán mindenkinek jutott belőle.

Virággal és Aidával ma pink napot tartottunk, azért, hogy az ukki eperszörpöt népszerűsítsük.

Pink hajú lányok
Tibi ma már kimondottan jól érezte magát, szinte majdnem táncra perdült a Csigaházban (lásd: fotó).

Tibi táncizik
Oszkai Petya kicsit beijesztett minket, hogy a közelünkben mindenhol szakad az eső, de aztán kiderült, hogy mégse. Így eső nélkül, kellemes idővel telt el a délután. (Viszont most este szakad az eső, így Petyának 50%-ban igazat adunk )

Mindennap tartunk egy mini vetélkedőt itt az udvarban Kiki, az Éltető Völgy udvar kisbírója jóvoltából. A vetélkedő egy-egy nyertese pedig a kiállítóinktól felajánlott ajándékcsomagot kapja meg. A mai nap egy ukki feketebodza lekvár járt a győztesnek. A kocka puffokat is felhasználásra kerültek egy mókás játékra. Erről és a vetélkedőről pedig inkább a képek és majd a videók beszéljenek.


Közben a felkészülési – vízilabda - mérkőzések is zajlanak odaát a szomszéd faluban. Taliándörögd (vegyes) Se – Dörgicse: 7 – 7.
Este 7 órától pedig a Veszprémer Klezmer Band koncertezett nálunk kellemesen zárva napunkat.

Veszprémer Klezmer Band
A nap összefoglalója a Watching Duck Studio által:



Holnap pedig már egy új hétnek nézünk elébe.

Harta Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése