2014. július 31., csütörtök

A hatodik…



Ukkos, Ferrir Farmos, több, mint értékes ebédet készített ma a csapatnak Inke. Aki a tejszínes csirkemellel nem lakott jól, a balatonfüredi Baricska Csárda szakácsai által elkészített balatoni halászlevet is megkóstolhatta.

Inke főz
készül a balatoni halászlé


NAKVI csapata nálunk
A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) csapata államtitkári közreműködéssel (Szakáli István, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár) a Czinka Panna névre keresztelt pályázati programot beszélték ki az udvar belső feleiben, mely a roma fiatalok felsőoktatásba való bejutását segíti. A nagy beszélgetéshez időközben Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár is csatlakozott egy kis időre. A NAKVI csapata ezután interaktív színházi előadáson vett részt elsöprő sikerrel.

A NAKVI csapata egy interaktív színházi előadás résztvevőjeként

Délután 5 órától a Rullavarpaat finn néptáncegyüttes műsorát tekinthettük meg, akik a héten az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületnél vendégeskednek. A produkció után pedig bárki eltanulhatta nyelvrokonaink táncait egy táncház keretében.


Ezután a nézősereget nem engedtük el, a szokásos kalapos játékunk következett. A győztes Kamilla ajándékcsomaggal és Krizsán András: Balaton-felvidéki építészeti útmutató című könyvével lett gazdagabb.



 Oszkai Petya meteorológusunk délutáni jóslata pedig most bejött, estére hatalmas zápor zúdult Kapolcsra. (Mert  ugye nincs Völgy eső nélkül). A eső ellenére mégis maradtunk még jópáran és nagyon finom Kiki által készített csorba levest kaptunk vacsorára.  

Harta Anna



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése