2014. augusztus 1., péntek

A hetedik…



A tegnapi vihar okozta károk rendbetétele után ismét életre kelt az udvar.
A mai ebédet a dörgicsei levendulások tálalták fel. Ildikó remek rizses lecsót készített, levendula szörppel. Délután grízgombócot kóstolhattunk meg az Ízek, illatok receptek című szakácskönyvben leírt receptúra alapján a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány szorgos képviselői által.


Meteorológusunk mai jelszava: „I love my girlfriend” és ezzel elnyerte a mai nap hőse címet.
A mai napon kiemelt szerepet kapott a szentgáli születésű Lőrincze Lajos, néhai nyelvész, tanárember életművének bemutatása a Szentgáli Általános Iskola 8. osztályos tanulóinak közreműködésével. A résztvevők nyelvi totót tölthettek ki Lőrincze Lajos életéről, a kisorsolt győztes pedig könyvjutalmat vehetett át.

Délután az aprónépek örömére a világot jelentő deszkákon, zenés bábjáték került bemutatásra Mátyás király meg az igazmondó juhász címmel az Aranygyapjú társulat bemutatásában. Az előadás előtt az udvar közepére beköltözött hétfejű sárkánnyal küzdhettek meg a bátor vállalkozók. A legbátrabb vállalkozónak Opi kovácsmesterünk mutatkozott, akinek a legrövidebb időn belül sikerült levágni a sárkánynak mind a hét fejét. De a többiek is rendkívül ügyesnek mutatkoztak.


A szokásos kalapos vetélkedőnk győztese a mai napon egy OD kerámia bögrét vihetett haza. Opi kovácsmesterünk ma nagyon aktív volt, a kalapos játékban is részt vett, melynek megtisztelő 2. helyét vihette haza. Tufa pedig diótörő játékkal szórakoztatta a népet.


Közben két értékőrünk, Rebeka és Balázs benevezett a NAPLÓ SELFIE versenyre. Legyetek szívesek szavazni rájuk az alábbi linken:

NAPLÓ SELFIE VERSENY

És a 7. napi videot ismét köszönjük a Watching Duck Studio-nak:

7. napi video 

Harta Anna 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése