2013. július 29., hétfő

Húsos hétfő



Reggel fél 9-kor megcsörrent a telefonom: Egyesület/Réka. Drága Rékuci kolléganőm hangját már jó volt hallani egy hét után. (Réka múlt héten kötelező szabadságon/nyaraláson volt, hogy augusztusban ő húzza az igát az irodában.) Gyors egyeztetés, gyors pletyózás (közben egy vasaló földre ejtése by Péter Szalai grrrr, de a vasaló túlélte), majd go Kapolcs VKP.


A mai nap névnapozással indult: a halimbai standon Márti és Flóra egészségére koccintottunk EPERpálinkával. Majd nem sokkal később egy 50 fős kínai csoport robogott be az udvarunkba. Érdekes látványt nyújtottak. Márta István megtanította nekik a fesztivál jelképének számító CSIGA szót, ezt kiabálták el többször is egymás után. Majd amilyen gyorsan jöttek, olyan gyorsan el is tűntek.

Hoffner Tibor a hétfőt MOSOLYGÓS napnak nevezte ki. Kicsit talán buzdítani akart minket, hogy tartsunk ki ebben a melegben. Ezzel a mosolygós képpel üdvözöl mindenkit.

Tóbel János mai specialitása: fokhagymás tarja, vajon pirított burgonyával és párolt zöldbabbal. Igazán nagy sikere volt. A húsos ételre rácuppant a nép és még a tegnapi maradékot is sikerült elpasszolnunk.Emellett kakukkfű szörppel csillapítottuk szomjunkat. Egy újabb halimbai specialitás.  Mi jöhet még a héten.

Közben kicsit megkésve, de a 4. napra hivatalosan is együttműködő udvar lettünk, mindenki hivatalos piros színű együttműködő partner lett. (Nem mintha eddig nem lett volna így).

2 napra a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) is beköltözött az Éltető Völgybe.

A Murphy törvények jól működnek a Völgyben is: mindig akkor akad valami teendő, amikor az ember elfut 1-1 pillanatra fagyizni vagy hűsítőt venni. Ma már egyébként nem bírtuk tovább. Ebéd után muszáj volt a házi kis medencénkben lehűteni magunkat.

Celebszakácsunk nem érkezett meg. Kora délután emberei körbenéztek, és látva a mi kis halimbai konyhánk töretlen sikerét visszavonulót fújtak.:)

Az olvasók hiányolják az éjjeli őrök tevékenységét a blogból Üzenném nekik, hogy kicsit aktivizálják magukat.

Az estére egy újabb kis rövid film az udvarról (ismét hálás köszönet érte SP-nek):


Harta Anna










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése