2013. július 31., szerda

Szigligetes szerda



Egy napra Szigliget is beköltözött az Éltető Völgy udvarába. Jól mutatott a két „váras” stand egymás mellett: Szigliget és Nagyvázsony.(Szigliget nem tartozik bele az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület területi szférájába, de mi mindenkit szívesen fogadunk.)




A mai menü: pirított mangalica gulyásleves cigánymeggy pálinkával megbolondítva a Petendi Pálinkaház által. Hogy mitől lett pirított az már a mi titkunk marad. Szerencsére Tufának is jutott belőle, amit meg is örökítettem.


Azt is megtanultam ma, hogy azt nem szabad kérdezni, hogy „hányat?”, mert ha hány az nem jó. Helyette „mennyit?” kell mondani kérem szépen.
Azt is megtudtam, hogy az ukki standnál csodálatos az EPERlekvár, csodálatos áron. Valamint, hogy a halimbai levendula megnyugtat és szívet dobogtat


Ma az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület védjegy projektjét is sikerült népszerűsítenem, és elég jól kapkodják el az Éltetős túraútvonalas szórólapjainkat is.
Szabó Csaba, kapolcsi néptáncoktató táncházzal színesítette meg a délutánunkat. Kicsik-nagyok, völgymunkások ropták a táncot színpadunkon. A kosárfonás rejtelmeibe is betekintés nyerhettünk Dezső István helyi kosárfonó által.

Ma 2 új waldorfos ruhával gyarapodott a gyűjteményem, de csak szigorúan azért, hogy reklámozzam őket, nem mintha rosszul menne nekik.

A nap végére pedig egy kis taliándörögdi kitekintőt tettünk. Egy nagy eseménynek lehettem részese, a Taliándörögd-Halimba SE 2012/2013-as bajnoki évad hivatalos éremátadójának. A 2. helyért járó érmeket és kupát Tóbel János, Halimba polgármestere és Papp Dániel adták át. Gratula a csapatnak!


Így telt el a mai nap az Éltető Völgyben, viszlát szerda és viszlát július!

Harta Anna













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése