Összezsúfolódtunk az udvarban.
A szőciek már délelőtt elfoglalták az udvar hátsó részét és
kenyérsütésbe fogtak. Sült kenyérrel és langallóval kényeztették a
csapatot.
Marótiné Farkas Klári, kislődi fafaragó munkásságát is
megismerhettük. Standján gyönyörű faragott tárgyakkal találkozhattunk.
A mai ebédet az ukki first lady készítette az udvarnak. Inke
elkényeztette a csapatot: burgonya krémlevest és chilis babot kotyvasztott a
népnek. Uzsonnára pedig ukki EPER-és baracklekváros kenyeret kaptunk. Itt már a
halimbai polgi sem bírta tovább: ismét megkóstolhattuk a Top Secret-et, azaz a
múltkori cukkinikrémes kenyeret. A LEADER-szerűség ma is megvalósult, a délutáni projekt tökéletesen illeszkedett az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájához:
helyi termékekből, azaz szentantalfai cukkiniből, ukki lekvárból, szőci
kenyérből összeraktuk a nassolnivalót.
A NAKVIzit hozzánk is ideért. Délután a NAKVI (Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és
Vidékfejlesztési Intézet) 20 fős csapata sziesztázott kék sátrunk árnyékában. V. Németh Zsolt,
vidékfejlesztésért felelős államtitkár is tiszteltét tette.
Sokan lettünk, folyamatos sürgés-forgás jellemezte a napot. A stábtagok is nálunk szeretnek megpihenni.
De a szöveg helyett most inkább beszéljenek a képek:
Harta Anna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése