2013. augusztus 1., csütörtök

Chilis csütörtök



Összezsúfolódtunk az udvarban.


Ma Szőc, Kislőd és Öcs értékőrei képviseltették magukat.

A szőciek már délelőtt elfoglalták az udvar hátsó részét és kenyérsütésbe fogtak. Sült kenyérrel és langallóval kényeztették a csapatot.






Marótiné Farkas Klári, kislődi fafaragó munkásságát is megismerhettük. Standján gyönyörű faragott tárgyakkal találkozhattunk.

A mai ebédet az ukki first lady készítette az udvarnak. Inke elkényeztette a csapatot: burgonya krémlevest és chilis babot kotyvasztott a népnek. Uzsonnára pedig ukki EPER-és baracklekváros kenyeret kaptunk. Itt már a halimbai polgi sem bírta tovább: ismét megkóstolhattuk a Top Secret-et, azaz a múltkori cukkinikrémes kenyeret. A LEADER-szerűség ma is megvalósult, a délutáni projekt tökéletesen illeszkedett az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájához: helyi termékekből, azaz szentantalfai cukkiniből, ukki lekvárból, szőci kenyérből összeraktuk a nassolnivalót.
 
 








A NAKVIzit hozzánk is ideért. Délután a NAKVI (Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet) 20 fős csapata sziesztázott kék sátrunk árnyékában. V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár is tiszteltét tette.

Sokan lettünk, folyamatos sürgés-forgás jellemezte a napot. A stábtagok is nálunk szeretnek megpihenni.

De a szöveg helyett most inkább beszéljenek a képek:
Harta Anna















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése